Ranch is een saladedressing die in Amerika met veel succes als saus wordt gebruikt. In Nederland is het voor de hoofdprijs te krijgen, of slaan de meeste partijen met hun eigen versie de plank een beetje mis. Gelukkig heeft De Sportbar een uitstekend recept voor je.
Saladedressing op je pizza klinkt misschien niet heel smakelijk, maar wie het ooit eens heeft geprobeerd, zal weten dat het een groot succes is. Er zijn verschillende bedrijven, zoals Remia en Santa Maria, die hun best doen om Ranch in ons land te verkopen. Maar de sauzen komen qua smaak niet in de buurt van het echte werk.
Ranch in Nederland: zo maak je dé saus van Amerika
Persoonlijk ben ik al enige tijd bezig met het testen van verschillende recepten voor Ranch. De algemene smaak is hetzelfde, maar kleine wijzigingen in het recept zorgen ervoor dat dé saus van Amerika steeds meer binnen handbereik ligt.
Ik heb de nodige recepten geprobeerd, maar tot op heden komt deze toch echt het dichtst in de buurt van de Ranch uit Amerika.
De ingrediënten die je nodig hebt
Aangezien je de saus echt op alles smeert zodra je de smaak ook maar één keer hebt geproefd, is het slim om een flinke hoeveelheid te maken. De onderstaande boodschappenlijst is voor saus voor 8 personen.
- Mayonaise | 120 ml
- Karnemelk | 120 ml
- Zure room | 125 gram
- Gedroogde peterselie | 1/2 theelepel
- Gedroogde bieslook | 1/2 theelepel
- Gedroogde dille | 1/2 theelepel
- Knoflookpoeder | 1/2 theelepel
- Uienpoeder | 1/4 theelepel
- Zout | 1/4 theelepel
- Peper | 1/4 theelepel
Zo maak je Ranch in je eigen keuken
Het is eenvoudig:
- Pak een grote kom.
- Doe alle ingrediënten in de kom.
- Roer het geheel goed door elkaar met een spatel.
Zodra je klaar bent, is de saus direct te gebruiken, maar je zult merken dat hij nog niet erg dik is. Mocht je dat willen, dan kun je hem even in de koelkast zetten zodat hij kan opstijven.